Hirdetés

2,5 millió forintot csalt ki áldozataiból egy “unokázós” Budapesten

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Újabb unokázós csalót kapott el a rendőrség.

Két nap alatt közel két és fél millió forinttal rövidítette meg két áldozatát bűntársaival egy 28 éves férfi - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Újabb két napon belül nyomozók kopogtattak aktuális tartózkodási helye ajtaján, majd az elorzott pénzből fizetett hotelszobánál jóval szerényebb körülmények között biztosítottak neki szálláslehetőséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra február 17-én és 18-án két kísértetiesen hasonló esetről érkezett bejelentés. Az első panasz szerint február 16-án este egy magát rendőrnek kiadó férfihang hívta fel az időskorú sértettet azzal, hogy fia autóbalesetet szenvedett és okozott.

Ezután a telefont egy másik férfi vette át, aki a sértett fiának mondta magát, majd arról számolt be, hogy megfenyegették, és a baleset károsultja azonnal hárommillió forintot követel tőle. A nyugdíjas sértett felajánlotta segítségét; pénzt és ékszereket ígért a telefonálónak, aki meg is jelent a XII. kerületi ingatlanban.

A megtévesztett áldozat 400 ezer forintot, gyűrűket, fülbevalókat, medálokat, nyakláncokat, karkötőket adott át neki, összesen 2,4 millió forint értékben.

A második esetben a módszer ugyanaz volt; a telefonáló álrendőr a fia autóbalesetéről tájékoztatta a nyugdíjas áldozatot. A beszélgetés hasonlóképp zajlott; a magát fiúgyermekének hazudó férfi pénzt kért az idős nőtől. 

Az átverés hatására a sértett IX. kerületi lakásában összesen 970 ezer forint értékű valutát adott át egy számára ismeretlen férfinek.

A nyomozók két napon belül azonosították, majd február 22-én este egy XIV. kerületi hotelben elfogták a 28 éves K. Julient, aki a két időskorú sértettől átvette a pénzt és ékszereket.

A kutatás során szállodai szobájában 1,6 millió forintot, 1,3 millió forint értékű zálogjegyet, ékszereket, valamint telefonokat és SIM kártyákat foglaltak le. 

Elfogása és előállítása után két rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, amely során nem tett vallomást. Őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatását. elrendelt.

Az eljárást folytató XII. Kerületi Rendőrkapitányság keresi a férfi társait, akik azonosítása jelenleg is zajlik.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés