Hirdetés

Nincs menekvés: Körözést adtak ki egy ukrán képviselő ellen, aki több mint 20 milliárd forintot sikkasztott

Nap Híre portré Nap Híre

Ukrajnában körözést adtak ki a parlament egyik képviselője, Jaroszlav Dubnyevics ellen, akit 56,7 millió dollár (20,66 milliárd forint) értékű gáz elsikkasztásával gyanúsítanak - közölte Ukrajna Nemzeti Korrupcióellenes Hivatala (NABU).

A NABU keresi Ukrajna jelenlegi (parlamenti) képviselőjét, akit azzal gyanúsítanak, hogy megszervezte az állami vagyon (földgáz) elsajátítását több mint 2,1 milliárd hrivnya értékben, és a törvénytelenül szerzett haszon legalizálásával

- áll a közleményben. A múlt szerdán a Korrupcióellenes Különleges Ügyészség közölte, hogy 2,1 milliárd hrivnya értékű földgáz elsikkasztásával vádolja a Rada hivatalban lévő képviselőjét. Az ügyészség nem nevezte meg az ügyben érintett személyt, azonban Szerhij Lescsenko, az ukrán elnöki hivatal vezetője azt mondta, hogy Dubnyevicsről van szó.

A nyomozás szerint a képviselő 2013 és 2017 között öt másik személy közreműködésével egy olyan rendszert szervezett, amelynek célja az volt, hogy az általa irányított tisztségviselők közreműködésével földgázt tulajdonítsanak el a Lviv megyei novojavorovszki és Novij Rozgyil-i hőerőművekben - írja az MTI.

Korábban a Nap Híre arról is beszámolt, hogy Ukrajnában a sorozóbizottságok tagjai korrupciós visszaélésekkel buktak le, ami miatt Zelenszkij elrendelte az összes ukrajnai sorozóbizottság vezetőjének átvilágítását, majd kiadta a parancsot és felmentette az összes vezetőt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés