Hirdetés

Egészen drámai hírek érkeztek Ukrajnából

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az ukrán-magyar határszakaszon pénteken 6063-an léptek be Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5317-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 174 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Menekülnek az emberek Ukrajnból. Korábbi felvétel
Menekülnek az emberek Ukrajnból. Korábbi felvétel

Vonattal 56 ember, köztük 38 gyermek érkezett pénteken Budapestre az ukrajnai háború elől.

    Orosz-ukrán háború

    Bővebben Bezárás

    Az orosz–ukrán háború folyamatban lévő fegyveres összecsapás Oroszország és Ukrajna között. A háború 2014 februárjában kezdődött az ukrán Euromajdan-forradalom után, és kezdetben az Ukrajna részeként nemzetközileg elismert Krím és Donbász státuszára összpontosított. A konfliktus első nyolc évében a Krím orosz annektálása (2014) és a donbászi háború (2014-től napjainkig) az ukránok és az oroszok által támogatott szeparatisták között, valamint haditengerészeti incidensek, kiberhadviselés és politikai feszültségek voltak.

    Az orosz–ukrán határon 2021 végétől kezdődő orosz katonai felépítést követően a konfliktus jelentősen kiszélesedett, amikor Oroszország 2022. február 24-én teljes körű inváziót indított Ukrajna ellen.

    Forrás: wikipedia.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés