Hirdetés

Megindult az embertömeg Magyarországra, a rendőrség folyamatosan intézkedik a határon

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 19 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7718-an léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 11 349-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t. 

A beléptetettek közül a rendőrség 129 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Legfrissebb háborús híreink

Hivatkozás másolása

Az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője szerint még várni kell a Wagner-csoport alapító-vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinnak a haláláról szóló hírek megerősítésével. Mint fogalmazott, "ez Oroszország, nehéz megérteni az ilyen dolgokat".

Közben Oroszország a 76. gárdista légitámadó hadosztály elitcsapatait a frontra vezényelte, a Zaporizzsjai területre. Ez az egység hivatott megállítani az egyre nagyobb lendületet nyerő ukrán ellentámadást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés