Fejvesztve menekülnek az emberek, kegyetlen hír jött a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 4935-en léptek be vasárnap Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4777-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 198 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal vasárnap 125 ember, köztük 39 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

Hozzátették, hogy a BRFK a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - írták.

Friss hír az orosz-ukrán háborúról

Hivatkozás másolása

A The New York Times megerősítette annak a videónak a hitelességét, amin orosz egyenruhát viselő katonák fekszenek a földön, miután megadták magukat néhány sárga szalagot viselő fegyveresnek, majd pedig lövéseket lehet hallani.

A 444.hu azt írja, hogy a videók annak a négy drónvideóból álló sorozatnak a részei, amelyet november 12-én terjesztett egy ukránbarát Telegram csatorna, amely Makijivka visszafoglalásáról számolt be. 

Ez is érdekelhet