Hirdetés

Rettenetes, ami Ukrajnában történik, tömegesen menekülnek az emberek

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az ukrán-magyar határszakaszon 5279-en léptek be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6801-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.

A beléptetettek közül a rendőrség 241 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Az ukrajnai háború elől vonattal 95 ember - köztük 25 gyermek - érkezett kedden Budapestre.

A BRFK a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - írták.

Ahogy arról korábban a Naphíre is írt, Vlagyimir Putyin őrületes dologra készül. A hírek szerint ismét több százezer embert mozgósítana Ukrajnába. A Kreml azonban tagadta ezen híreszteléseket, Dimitrij Peszkov szóvivő úgy fogalmazott: "az elsődleges forrás, amely valós információkat közöl, az Orosz Föderáció elnöke által vezetett hatóságok", valamint hozzátette: "nem szabad ennyire figyelni a Telegram csatornákat".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés