Hirdetés

Most közölte a rendőrség, ez történik a magyar határon

Nap Híre portré Nap Híre

A hatóságok folyamatosan intézkednek, igyekeznek mindenkinek segíteni.

Az ukrán-magyar határszakaszon 8044-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 975-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 105 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

A korábbi adatok szerint pénteken 8488-an léptek be hazánkba az ukrán-magyar határszakaszon, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 10 235-en közölték, hogy Ukrajnából jöttek. 

Közben az orosz sajtóban megjelent hírek szerint egy kárpátaljai alagútra mért csapást Putyin hadserege. Az alagút az 5. páneurópai közlekedési folyosó részét képezi, és Ukrajna számára stratégiai jelentőséggel bír, hiszen biztosítja a kapcsolatot a Nyugattal. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés