Hirdetés

Menekülnek a családok, sokkoló, ami most történik Ukrajnában

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az ukrán-magyar határszakaszon 5811-en léptek be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5971-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön.

A beléptetettek közül a rendőrség 295 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - tudatták.

A BRFK a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Egyre durvul a háború

Hivatkozás másolása

Mint azt a Naphíre is megírta, kedden több mint 12 ezer ember érkezett, hétfőn pedig több mint 13 ezer ember keresett menedéket hazánkba. 

Korábban az ukrán elnök elárulta, hogy bár a háború még mindig tart, de a helyzet változik, és most már az is világos, hogy ki fog győzni. "Még mindig lesznek csaták és könnyek, de már most is elmondhatom, hogy ki volt a legjobb tavaly. Ti voltatok azok: a szabad világ szabad emberei. Azok, akik összefogtak, hogy támogassák a szabad ukrán népet közös szabadságharcunkban" - fogalmazott Zelenszkij, aki azt is kijelentette, hogy szerinte nem lesz harmadik világháború, mert Ukrajna előbb megállítja az orosz agressziót 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés