Hirdetés

Megszülte majd hagyta meghalni csecsemőjét egy magyar anya

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A háromgyermekes anya emberölés miatt felelhet a tettéért.

Mentő érkezett még tavaly február 16-án kora hajnalban egy csemői tanyára, ahonnan vetélés miatt vittek kórházba egy háromgyermekes nőt. Miután a ház újra elcsendesedett, a nagymama nekilátott a takarításnak. A lakásban végezve a fészer felé indult, mert ott is látott vérszennyeződést. Ott szembesült a látvánnyal: egy lavór alatt feküdt egy élettelen újszülött. A helyszínt ellepték a rendőrök, járőrök, nyomozók, technikusok, miközben a kórházból, ahová a nőt vitték érkezett a tájékoztatás, nem elvetélt, hanem szült.

A címre kért újabb mentő egység és a rendőrök megpróbálták a lehetetlent, de a csecsemőt nem sikerült újraéleszteniük. Akkor már legalább egy órája halott lehetett. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a jól fejlett, érett, kb. 7-8 hónapos terhességnek megfelelő korú kisfiú életképes volt, élve született. Halálát idegenkezűség, az elhanyagolás, a magára hagyás és a kihűlés okozta.

A kórházi ágyában fekvő asszony nem látta tovább értelmét a hazudozásnak és bevallotta: miközben családtagjai aludtak, titokban megszülte gyermekét, plédbe csavarta, kivitte a fészerbe, majd sorsára hagyta, mert nem akart negyedik utódot. Tudta, hogy babát vár, bár előző, harmadik gyermekével való várandóssága nem tűnt fel neki. Arra nem tudott magyarázattal szolgálni, hogy a WC-ben megszült kisfiát miért vitte ki a fészerbe és hagyta magára.

Az anyát az eljárás során igazságügyi elmeorvos-, és pszichológus szakértő vizsgálta. Véleményük szerint az elkövetéskor nem szenvedett kóros elmeállapotban. Nagy valószínűséggel a terhessége miatt érzett tehetetlenség motiválta tettét.

A rendőrség a 28 éves asszony ellen a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat -vádemelést javasolva- átadta az ügyészségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés