Hirdetés

Új közös műsort indít az ATV Csoport és a Deutsche Welle

Nap Híre portré Nap Híre

Közösen indított új multiplatform műsort a DW Magyar, az ATV és a Spirit FM.

A német közszolgálati médium, a Deutsche Welle (DW) és az ATV Csoport szerdán a Media1.hu-nak küldött közleményben két bejelentést is tett:

Az egyik bejelentés, hogy az Europeo című, az ATV-n látható, a Deutsche Wellével közösen készülő európai magazin immáron a harmadik évadába lép az idén Magyarországon: az első őszi adás szeptember 7-én, holnap, csütörtökön este a megszokott időpontban, 22:50-kor lesz látható az ATV műsorán.

A másik bejelentés pedig egy újdonság, ugyanis a magazinműsorhoz mostantól egy videópodcast is társul Europeo+ címmel.

Vogyerák Anikó
Vogyerák Anikó

Ebben Vogyerák Anikó ATV-s műsorvezető beszélget a DW Magyar szerkesztőségének munkatársaival az Europeóban bemutatott témák és történetek hátteréről, kulisszatitkairól, valamint a DW Magyar más riportjairól. A műsor állandó vendége Diseri Dóra, a DW Magyar főszerkesztője (borítóképünkön), akit Berlinből kapcsolnak a Spirit FM budapesti stúdiójába.

A YouTube-on már látható is az első epizód:

Az új videópodcastot a Spirit FM szerdánként 11 órakor adja (Budapest FM 92,9 MHz és spiritfm.hu), utána pedig elérhetővé teszik YouTube-on is, a Spirit FM és a DW Magyar csatornáin, valamint a legnépszerűbb podcastfelületeken, így a Spotify-on, valamint az Apple és a Google platformjain.

„Az Europeóban eddig is az európai események emberi arcát láthatták a nézők. A videópodcastban még több részletet tudunk elárulni arról, hogy különböző politikai és gazdasági döntéseknek milyen kihatása van az emberek mindennapi életére” – mondta el Diseri Dóra, a DW Magyar vezetője.

A műsorban nem csak az ATV-n látható hírmagazin riportjairól, hanem a DW Magyar egyéb tartalmairól is szó lesz, minden héten más stúdióvendéggel kiegészülve.

Németh S. Szilárd
Németh S. Szilárd

„Évek óta sikeres az együttműködés az ATV Csoport és a Deutsche Welle között, amire mi nagyon büszkék vagyunk. Napjainkban különösen fontos a hiteles és megbízható tájékoztatás. Kutatások bebizonyították, hogy mindkét cégcsoport felé magas a nézők bizalmi indexe. A közös munka újabb mérföldköve az Europeo televízióműsor mellett az Europeo+ magazin, amely mostantól rádiós és kiemelt internetes tartalom is” – nyilatkozta Németh S. Szilárd, az ATV Csoport vezérigazgatója.

A Deutsche Welle 2021 áprilisában indította el magyar nyelvű szolgáltatását, amelynek egyik első médiapartnere volt az ATV Csoport, a 24.hu, a 444.hu, a Telex, a hvg.hu és a Media1 mellett. Az Europeo című hírmagazin 2021 ősze óta látható az ATV képernyőjén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés