Hirdetés

Óriási botrány az olimpián: rosszul lett és többször is hányt egy triatlonista, miután a Szajnában úszott

Nap Híre portré Nap Híre

Tudták, hogy a Szajna vízminősége nem alkalmas a sportolásra, szerdán mégis a vízbe küldték a triatlonistákat a párizsi olimpián. Ennek pedig az lett a következménye, hogy többen is rosszul lettek, de különösen egy kanadai versenyző, aki élő adásban hányta el magát, majd később még kilencszer megismételte azt.

Tyler Mislawchuk kanadai triatlonista tízszer hányt, miután a férfiak versenyének befejezése után élő adásban lett rosszul. A sportoló egyébként a kilencedik helyen végzett, de a verseny nemcsak fizikailag viselte meg.

Miután kiszállt a szennyezett Szajnából, élő adásban hányta el magát.

Az Index kiemelte, hogy Mislawchuk a verseny után azt nyilatkozta, hogy nem azért jött ide, hogy az első tízben végezzen, de mindent beleadott. 

A szerdai triatlonverseny előtt a szervezők azt mondták, hogy a férfiak és a nők versenyének csak "60 százalék esélye van a folytatásra, mert a Szajna vize nem elég tiszta". A versenyt a tervek szerint egyébként kedden rendezték volna meg, de a reggeli vizsgálatok szerint nem volt elég tiszta a folyó vize. Szerdán mégis vízbe küldték a sportolókat, aminek következtében többen is rosszul lettek. 

A belga Marten van Riel szerint a triatlonistákat úgy kezelték, mint "bábukat egy bábszínházban". Az Instagramján úgy fogalmazott, hogy ha a sportolók egészsége lett volna az elsődleges szempont, akkor a versenyt áthelyezték volna egy másik helyszínre.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés