Hirdetés

Kutya elől menekült az útra a 11 éves kislány, úgy gázolta halálra egy teherautó

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Ahogyan azt a Naphire.hu is megírta, borzalmas tragédia történt Tuzsérnál, ahol egy 11 éves kislányt gázolt halálra egy teherautó.

A Frissmedia.hu azt írta, hogy értesüléseik szerint az általános iskolás kislány a diáktársaival megpróbált átmenni egy osztálytársához. Közben egy kutyára lettek figyelmesek, ami követte őket, sőt többször meg is nyalta a lány kezét.

Innentől felgyorsultak az események. Valószínűleg Tiffany megijedt és elugrott az állat elől, de nem vette észre, hogy pont a 4-es főútra tévedt, ahol elgázolta egy érkező teherautó. Sokáig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni - írja a lap.

A Bors az esettel kapcsolatban megkeresett egy ügyvédet, akinél arról érdeklődtek, milyen felelőssége lehet ebben az esetben a kutya gazdájának. 

Az állattartóknak polgári és büntetőjogi felelősségük is van 

– mondta a Borsnak Dr. Borbély Zoltán ügyvéd, aki hozzátette, hogy felelniük kell az állatok által elkövetett károkért és sérülésekért, kivéve néhány különleges esetet. Például, ha a kutya kiszökik az udvarból, a gazdának bizonyítani kell, hogy zárva volt az ajtó, nem volt lyuk a kerítésen, ahol kifért. 

Korábban a Naphire.hu is beszámolt egy olyan kutyatámadásról, ahol az állat lerángatott egy nőt a bicikliről és leharapta a kezét.

Címlapkép: Frissmedia.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés