Hirdetés

Hajnal óta szirénázva rohannak a tűzoltók: rengeteg bajt okozott a vihar

Garai Kitti portré Garai Kitti

Kidőlt fák, megbontott tetők és autókra dőlt fák miatt is riasztották a tűzoltókat csütörtök reggel.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint eddig főleg Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron vármegyékben okozott károkat az átvonuló hidegfront. 

A Zala vármegyei Bödeházán egy nagy méretű fa villanyvezetékre és útburkolatra szakadt. Kidőlt fák okoztak károkat Zalaszentbalázson, Lentiben és Lakhegyen és Bocskán. Vas vármegyében Sárváron egy autóra dőlt fa miatt hívták a tűzoltókat.

Győr-Moson Sopron vármegyében Tét és Rábaszentmihály között egy útburkolatra borult fának nekihajtott egy személygépkocsi, Vitnyéden melléképületre dőlt egy diófa, Kapuváron pedig a rendőrkapitányság épületét rongálta meg a viharos szél.

Somogy vármegyében Fonyódon, Kaposváron és Balatonszárszón az utat elzáró, magasban lógó vagy éppen villanyvezetéket leszakító fákat távolítják el az egységek.

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán - írták.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy a vihar miatt több vasútvonalon nem jár a vonat. És azt is megírtuk, hogy a vihar kelet felé halad tovább, emiatt Baranya, Tolna, Fejér, Pest és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaira a legmagasabb, piros fokozatú riasztás van kiadva heves zivatarok veszélye miatt.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés