Hirdetés

Ebben a magyar városban tűzifát kapnak a családok a szilveszteri tűzijáték árából

Garai Kitti portré Garai Kitti

Idén nem lesz durrogtatás Pécsen: legalábbis az önkormányzat részéről, ugyanis szavazásra bocsátották, hogy legyen-e tűzijáték szilveszterkor, vagy inkább az arra szánt pénzből tűzifát vegyenek.

A pécsiek akarata egyértelmű, a két hete indított szavazáson 11 ezren vettek részt, ebből 3700 lakos akart tűzijátékot, 7500-an azonban támogatták, hogy a város inkább tűzifát vásároljon a rászorulóknak ebből a pénzből - közölte Péterffy Attila polgármester. 

A városháza úgy kalkulált, hogy 3 millió forintba került volna a tűzijáték, így ennyi pénzt költhetnek el pluszban fára. A közlemény szerint a fenti összegből 50 család kaphat másfél köbméter tűzifát - írta az RTL.

Ahogy arról korábban a Naphíre beszámolt, Pécsen augusztus 20-án sem volt tűzijáték, helyette inkább a klímavédelemre költötték azt a pénzt. A városvezető akkor úgy fogalmazott: a pécsi vezetés elkötelezett a klímavédelem és a zöld megoldások iránt, így meggyőzőzédsük, hogy költséges parádé helyett inkább a jövőbe mutató megoldásokra és a pécsiek számára élhető környezet kialakítására kell a közös kasszából költeni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés