Hirdetés

Túrázás közben lódarazsak támadtak meg egy házaspárt a Mátrában

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A hétvégén kirándulás közben lódarazsak támadtak meg egy házaspárt a Mátrában. A férfit több helyen is megcsípték a rovarok, és nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála, anafilaxiás sokkot kapott. A feleség elmondta, néhány kilométer után lepték el őket a darazsak, őt is megcsípték, de nála nem jelentkeztek allergiás tünetek.

Azonnal riasztani akarták a mentőket, de nem volt térerő, így a nő az Országos Mentőszolgálat életmentő applikációja segítségével határozta meg a pontos helyüket. A helyszínt nem lehetett megközelíteni mentőautóval, ezért több irányból is indítottak esetkocsit és egy mentőautót, valamint riasztottak egy miskolci mentőhelikoptert is.

Mivel a férfi közvetlen közelében nem volt alkalmas leszállóhely, ezért a helikopter személyzete, valamint a földi mentők is a felszerelésükkel együtt gyalogosan indultak a beteg megkeresésére az erdőben, folyamatosan követve a telefonon, illetve rádión kapott utasításokat - olvasható a 444.hu oldalon.

A helikopter orvosa és paramedikusa jutott el először a beteghez. Az ellátását követően a földi mentőkkel közösen átvitték a beteget egy olyan helyre, ahova a helikopter már le tudott szállni, így végül stabil állapotban szállították kórházba a férfit. A mentésben egy favágóként dolgozó férfi és a fia is közreműködött, akik helyismeretükkel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy megtalálják a beteget. A Kékes Kutató-Mentő Szolgálat pedig abban segített, hogy speciális járművükkel eljuttatták a beteget és a mentősöket a helikopterhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés