Hirdetés

Karácsony Gergely drámai kijelentést tett: "Budapest nemet mond a terrorra"

Nap Híre portré Nap Híre

Fontos bejelentést tett a főpolgármester a közösségi oldalán.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy hétfőn Terdik Tamással, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjével tárgyalt, többek közt a józsefvárosi közbiztonság erősítéséről és sebességmérő kamerák kihelyezéséről. Emellett megerősítették közös álláspontjukat, miszerint

Budapesten nincs, és nem is lesz helye a terrorizmust, így az izraeli vérontásért felelős Hamászt támogató bármiféle demonstrációnak.

A főpolgármester hozzátette, ez nem vitakérdés, ez nem mérlegelés kérdése, hanem ez meggyőződés. "Budapest nemet mond a terrorra, nemet mond a terrort bármilyen módon relativizálni akaróknak is".

Ahogy korábban a Nap Híre, a BRFK megtiltotta a fővárosba a múlt péntekre bejelentett, palesztinpárti gyűlés megrendezését. A rendőrség szerint egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán Budapest II. kerületében gyűlést kívánnak tartani.

Ráadásul korábban Orbán Viktor is arról beszélt, hogy Magyarországon nincs helye a terrorpárti tüntetéseknek, és közölte azt is, hogy hazánk Izrael oldalán áll az izraeli-palesztin konfliktusban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés