Hirdetés

Trükkös pénzmosó banda: A Spotify segítségével mosták tisztára a pénzüket

Nap Híre portré Nap Híre

Mindehhez egy népszerű alkalmazást használtak.

Éveken keresztül mosta egy svéd bűnszervezet az illegálisan megszerzett pénzüket a Spotify segítségével. A beszámoló szerint a bűnözők a pénzzel bitcoint vásároltak, amit arra használtak, hogy kamu Spotify-hallgatásokat vásároljanak. A cég ugyanis 1 millió meghallgatás 1,2 millió és 1,9 millió forintnyi összeget fizet. A bandák ezt pedig meg is kapják. Egyébként a beszámolók szerint a kamu statisztikák megdobták az igazi hallgatottságot is - írja a Telex.

A neve elhallgatását kérő rendőr állítása szerint már 2021-ben kereste a Spotify-t, de a cég nem válaszolt neki. Nemrég azonban a Spotify kiadott egy közleményt, amelyben az olvasható, hogy a manipulált hallgatottsági adatok az egész iparágban gondot jelentenek, a cég pedig mindent megtesz ezek kiszűrésére. A közlemény szerint a Spotify-on található összes dal hallgatottságának kevesebb mint 1 százaléka mesterséges, és azokat kiszűrik még a kifizetések előtt.

A cég állítása szerint nem talált semmi arra utaló jelet, hogy a fentebb említett módszerrel évekig erre használták volna a felületüket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés