Hirdetés

Kiderült: emiatt menekült Kim Dzsong Un birodalmába a botrányhős amerikai katona

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Travis King elég komoly fegyelmi vétségeket követhetett el. 

Engedély nélkül lépett be Észak-Koreába egy amerikai állampolgár. Most kiderült, hogy az amerikai katona egy héttel korábban szabadult egy dél-koreai börtönből, miután két hónapra elítélték - írja a Napi.hu.

Kiderült, hogy Travis King elég komoly fegyelmi vétségeket követhetett el. A dél-koreai Yonhap hírügynökség forrásai szerint a 23 éves férfit pénzbírsággal sújtották, mert többször megrúgta egy rendőrautó hátsó ajtaját Szöul Mapo kerületében.

King ugyanis nem volt együttműködő, és káromkodva kiabált a rendőröknek, akik megpróbálták elfogni. A jelentés szerint azzal is gyanúsították, hogy szeptemberben egy szórakozóhelyen megütött egy koreai állampolgárt.

A Yonhap forrásai szerint Kinget összesen 5 millió von (3950 USD) pénzbírsággal sújtotta egy szöuli bíróság február 8-án többek között közvagyonban okozott kár miatt.

Egyelőre viszont nem világos, hogy King ezért töltött-e két hónapot börtönben. A beszámolók szerint Kinget a szabadulása után mintegy egy hétre katonai megfigyelés alá helyezték Dél-Koreában. A keddi szökése előtt a Szöulhoz közeli Incshon repülőterére szállították, hogy visszarepüljön az Egyesült Államokba, és leszereljen.

Miután elváltak útjai a kísérőjétől, ahelyett, hogy felszállt volna, elhagyta a terminált, és a két Korea közötti demilitarizált övezetbe indult, majd az épületek között átszaladt északra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés