Hirdetés

Tragédia történt Vecsésen: vonat gázolt el egy embert

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint vonatbaleset történt szerda délután Vecsésen. Hozzátették, a szerelvény a Lincoln út közelében gázolt el egy embert.

A katasztrófavédők kiemelték, a baleset helyszínére a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység az utasoknak segít az átszállásban a mentesítő járatra. Az elgázolt gyalogos állapotáról nem közöltek információkat, ahogy azt sem lehet tudni, hogy a vonaton megsérült-e valaki.

A Mávinform a Facebook-oldalán a gázolással kapcsolatban a következő információkat közölte, a baleset miatt Pestszentlőrinc és Vecsés között csak egy vágányon közlekednek a vonatok. Az esti órákban 20-40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani a Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Szeged vonalon. Az elővárosi vonatoknál rövidebb útvonalon közlekedő járatokra is lehet számítani.

A MÁV tájékoztatása szerint idén már több tucat gázolásos baleset történt a síneken, amelyekben sokan az életüket vesztették. Kiemelték, a vonat féktávolsága több száz méter, így a mozdonyvezetőknek szinte semmi esélye nincs a gázolás megelőzésére.

A múlt héten is több hasonló baleset történt. Múlt hétfő reggel egy fiatal párt gázolt halálra egy vonat Budapesten, a Kerepesi úti felüljáró közelében. Mindkét áldozat 20 év körüli volt, a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. Majd kedden Cegléden történt hasonló tragédia.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés