Hirdetés

Szomorú tragédia: "Fanni feladta a küzdelmet és az angyalok táborát erősíti"

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Fanni 8 éves korában, még 2012-ben kapott új szívet, ami 11 évig zökkenőmentesen működött, azonban az elmúlt hetekben romlani kezdett az állapota.

A Blikk számolt be Ambrus Fanni történetéről, aki szívizomgyulladással született, majd kisiskolás korában gyorsan romlani kezdett az állapota. Bár első ránézésre nem tűnt betegnek, azonban mégis az volt és rengeteg gyógyszert kellett szednie. Majd felkerült a hazai transzplantációs listára, néhány napon belül pedig az Eurotranszplant nemzetközi szervcsereszervezet listájára is.

Szerencsére nem kellett sokat várnia, és első magyar gyermekként kapott külföldről új szervet. Fanni édesanyja a lapnak elmondta, a lányában rengeteg akaraterő volt, meg akart gyógyulni. A múlt héten úgy nyilatkozott, hogy nem tudják mi történt, két héttel ezelőtt kezdte el a kilökődés tüneteit produkálni.

Nehezen lélegzett, puffadt, víz volt a hasában és a mellkasában. Azonnal feljöttünk Budapestre, kiderült, hogy a kilökődés utolsó fázisában járt. Annak ellenére, hogy azonnal megkapta a legerősebb kilökődésgátló szereket, szombaton a CT közben leállt a szíve, pontosabban a teljes jobb szívkamra

- mondta sírva az édesanya, és elárulta azt is, hogy szerencsére vissza tudták hozni a lányát, altatásban tartották, az állapota pedig biztató volt. Azonban kedden szomorú hírt közölt a Facebook-oldalán, ugyanis Fanni szervezete feladta a küzdelmet.

Fájdalmas szível tudatjuk mindenkivel, hogy szeretett lányunk Fanni ma feladta a küzdelmet és az angyalok táborát erősíti!

- olvasható a bejegyzésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés