Hirdetés

Rettenetes tragédia történt Magyarországon

Nap Híre portré Nap Híre

Holtan találtak egy idős embert a tűzoltók egy kigyulladt lakásban kedd este Nyíregyházán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre azt írta, egy társasház harmadik emeleti lakásában keletkezett tűz Nyíregyházán, a Rákóczi utcában. Az épület konyhájában csaptak fel a lángok, az ingatlan füsttel telítődött.

A tűzoltók hamar megfékezték a lángokat. Az oltás közben a lakásban egy idős embert találtak, akin a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már segíteni.

"Nem zárható ki, hogy a tűzhelyen felejtett étel vezetett a tragédiához, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében fogják tisztázni" - tette hozzá a tűzoltó őrnagy.

Felhívta a figyelmet arra: már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes füstmérgezést okozni, ezért fontos, hogy legyen a lakásunkban füstérzékelő.

Mint azt a naphire.hu is megírta, idős tanárnő halt kínhalált a hajdúböszörményi lakástűzben. A társasházi, első emeleti lakás péntek éjjel gyulladt ki. Az áldozatnak korábban mindkét lábát amputálták, ezért nehezen mozgott. Középkorú lányának sikerült kimenekülnie, füstmérgezést kapott. A ház többi lakója pánikban menekült, volt, akit a folyosón kiabáló szomszédai riasztottak, egy családot pedig álmukból ébresztettek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés