Hirdetés

Tragédia, ami történik: négy holttestet találtak a tűzoltók

Garai Kitti portré Garai Kitti

Három tragikus végkimenetelű tűzesetről is beszámolt a katasztrófavédelem vasárnap. 

Budapesten, a XIII. kerületi Hegedűs Gyula utcában kigyulladt egy társasház első emeleti lakása. A száz négyzetméteres lakásban több berendezési tárgy égett. A tűzoltók az ott lakó idős nőt kihozták az épületből, az életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Dabason egy bádogépítmény gyulladt ki ma, a tűzoltók a helyszínen két holttestet találtak. A tájékoztatás szerint a mintegy húsz négyzetméteres építmény teljes terjedelmében égett. A dabasi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, az építményből egy gázpalackot is kihoztak. Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy vasárnap 8 órakor érkezett a a bejelentés a tűzről, a holttestek azonosítása folyamatban van.

A zalai Szentgyörgyváron is lángra kapott egy ház, a tűzesetben egy középkorú nő holttestére bukkantak a tűzoltók. Mukics Dániel közlése szerint szombat este érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy száztíz négyzetméteres családi ház egyik szobája a Zala vármegyei Szentgyörgyváron, a Petőfi Sándor utcában. A helyiségben az ágy és a mellette lévő szekrény égett, a lángok egy négyzetméteren a födémet is elérték.

A helyszínre keszthelyi hivatásos és alsópáhoki önkéntes tűzoltók érkeztek, rövid idő alatt megfékezték a lángokat, az épületből egy gázpalackot is kihoztak. Oltás közben egy középkorú nő holttestét találták a házban. Nem kizárt, hogy a tüzet az ágyban elszívott cigaretta okozta, az eset körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják - közölte a szóvivő.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés