Hirdetés

Tragédia a határon: agyonlőttek egy járőröző rendőrt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

T9bb ismeretlen tettes lőtt rá egy járőröző határrendőrre és egy katonára hétfő este fél kilenckor a bolgár-török határon - jelentette be a bolgár belügyminiszter. Az incidens Goljam Dervent közelében történt.

A beszámolók szerint a bolgár járőrök egy megrongált határkerítésre lettek figyelmesek, amit közelebbről is meg akartak vizsgálni, ekkor azonban a török oldalról többen is rálőttek. A határrendőr a helyszínen életét vesztette, a katona azonban nem sérült meg, ő a járőröző autó mögé bújt és a támadók felé lőtt, majd segítséget hívott.

Ezután még 10-15 lövés dördült el, majd a támadók visszavonultak a török területre - mondta Petar Todorov, a belügyminisztérium főtitkára hétfőn. Kiemelte, ez az első olyan eset, amikor illegális bevándorlók lőfegyvert használtak a bolgár-török határon. A lövöldözés után több járőrt is a helyszínre vezényelek, de a támadó(ka)t nem sikerült elfogni.

Az esettel kapcsolatban Törökország is megszólalt, és ígéretet tettek Bulgáriának, hogy megtalálják az elkövető(ke)t - írja az ATV.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés