Hirdetés

Tragédia történt a Balatonban: egy idős férfi az áldozat

Nap Híre portré Nap Híre

Szombaton a kora délutáni órákban eltűnt egy idős férfi a Balatonban az ábrahámhegyi strandnál. 

A rendőrség több szemtanút, köztük az eltűnt férfi egyik hozzátartozóját is kihallgatták. A riasztást követően a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának keresőhajója Révfülöpről azonnal a helyszínre érkezett és megkezdte a kutatást a parttól mért 100 méteres sávban, és a strandolók segítségével csatárláncban a sekélyebb területeket is átfésülték, azonban ez nem vezetett eredményre. 

Bagyó Sándor a vízimentők vezetője az Indexet arról tájékoztatta, hogy végül alkonyat után a víz alatt, holtan találtak rá a férfire a strand vízterületének határát jelző bóják közelében. A vezető elmondása szerint a munkájukat nehezítette, hogy senki sem látta, mi történhetett, így feltételezés alapján végezték a keresést ultrahangos kézi szonárral, illetve a mentőhajóba épített szonár segítségével. 

A lap megjegyezte: Ezek a berendezések abban az esetben tudnak gyors és pontos adatokkal szolgálni, amennyiben a víz alatti területeket nem nőtte be sűrűn hínár. Ebben az esetben azonban hínáros volt a meder, ezért tartott több órán keresztül a vizsgálat. Kora este egy másik kutatóhajó is a helyszínre érkezett, ez talált rá a holttestre.

Bár volt a helyszínen búvár, a vízmélység itt nem indokolta, hogy a holttestet ő hozza a felszínre, egy bukófordulós szabadmerüléssel emelte ki a szolgálat egyik munkatársa.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés