Hirdetés

Kitették az új traffipaxot a fővárosban: egy autóst 156 km/órával mértek be

Nap Híre portré Nap Híre

Sokan észre sem vették, hogy új traffipax került ki a Máriaremetei úton, rémisztő rekordok születtek. 

Új traffipaxdoboz – trafibox – került ki Budán napokban. Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere alig egy hete jelezte, hogy hét új sebességmérő helyszín áll szolgálatba a kerületben, melyek közül üzembe helyezték az elsőt, a Nagykovácsi úti sebességmérőt. A polgármester most egy újabb, a Máriaremetei útra kihelyezett sebességmérő tapasztalatairól számolt be a Facebookon - szúrta ki az Infostart

A beszámolója szerint az új sebességmérő helyszínén az előzetes 24 órás mérés során a centrum irányába 156 km/h-t, kifelé 119 km/h-t mértek a Budapest Közút kollégái. Ebben az időszakban a 11119 áthaladó autó átlagsebessége 57 km/h volt, az autósok 15 százaléka haladt legalább 67 km/h-val.

"Nem maradhatnak következmények és változások nélkül az elmúlt időszak közlekedési tragédiái. Nem nézhetjük tétlenül, hogy teljesen vétlen közlekedőket vagy éppen megállóban várakozók gázolnak el. Így vesztette el családja és barátai Boglárkát, szomszédunkat, akit halálra gázolták a Harminckettesek terénél lévő villamosmegállóban. És így gázoltak halálra egy 26 éves kerékpárost az Árpád hídon" - idézte fel Őrsi. 

A Nagykovácsi és a Máriaremetei útra kirakott trafiboxot még öt követi, és emellett a II. kerületi rendőrséggel együttműködve hamarosan szolgálatba lép egy új „pofátlanító” autó, mellyel a kirívó, veszélyes szabálytalanságok felderítését segítik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés