Hirdetés

Három év börtönt kaphat a Tóth Gabi után szaglászó paparazzi – de az énekesnő egyelőre csak ígérte, hogy feljelentést tesz

Nap Híre portré Nap Híre

Egy hete lett figyelmes az énekesnő arra, a szomszédja egy fotóssal veszekszik a háza kerítésénél.Tóth Gabi akkor határozottan jelentette ki: feljelentést tesz. A Naphire.hu most meglepő hír birtokába jutott.

Augusztus 22-én Tóth Gabi épp altatni akarta a kislányát szentendrei otthonában, amikor arra lett figyelmes, a szomszédja egy lesifotóssal veszekszik. Az illető állítólag a kerítésére is felmászott, ami miatt az énekesnő okkal érezhette, megsértették az intim szféráját. Az Origo cikke szerint így határozott kijelentést tett: “Megteszem a jogi lépéseket.” Az esetet követően olyan - a szakmában jól ismert - fotós is akadt, aki nyilvánosan jelezte a világnak, nem ő volt a tettes, és az alibijét is nyilvánosan tárta fel. Márpedig a Naphire.hu információi szerint okkal aggódhat, aki így próbált meg, vagy készített képeket az énekesnőről.

“Bár a Büntető Törvénykönyvben a vonatkozó tényállás nem kifejezetten az ilyen esetekre van konstruálva, azonban a fotós cselekménye akár alkalmas lehet a tiltott adatszerzés bűncselekményének megvalósítására, mivel a lakásban történtek technikai eszközzel való rögzítésére került sor” - mondta lapunk megkeresésére Dr. Magyar György, ügyvéd, aki azt is hozzátette: bizonyítottság esetében akár három év börtönt is kiszabhatnak az elkövetőre. Ugyanakkor információink szerint Gabi akár jelentős “kártérítést” is kaphat.

“Mindemellett a magánélethez fűződő jogai megsértése végett, a büntetőeljáráson túl a sértett polgári peres útra is terelheti az ügyet, sérelemdíj megfizetése érdekében” - mondta ezzel kapcsolatos kérdésünkre a sztárügyvéd, aki a Naphire.hu kérdésére hozzátette: “Természetesen rendőrségi feljelentés alapján indul az eljárás, tekintettel arra, hogy közvádra üldözendő bűncselekményről van szó, ami nem magánvádas. Így a hatóság dönti el, hogy elrendeli-e a nyomozást”.

Természetesen szerettük volna megtudni a rendőrségtől, hogy történt-e feljelentés Szentendrén az elmúlt héten olyan ügyben, hogy engedély nélkül akartak fényképeket készíteni egy nőről az otthonában a kerítésén keresztül. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Naphire.hu megkeresésére egy héttel az események után, augusztus 29-én csak annyit közölt, amit öt nappal korábban is: “az Ön által jelzett tartalommal ezidáig nem érkezett bejelentés a rendőrségre”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés