Hirdetés

Rendkívüli: újabb erős földrengés rázta meg Törökországot, többen megsérültek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Újabb, közepesen erős utórengés rázta meg Törökország déli részét hétfőn, aminek következtében olyan épületek is összeomlottak most - legalább egy ember halálát okozva -, amelyek szerkezeti károkat szenvedtek a február 6-i pusztító földmozgásokban, de össze nem dőltek akkor.

A földrengés epicentruma Malatya tartományban található Yesilyurt település közelében volt. A rengés 5,6-os erősségű volt. A haláleset mellett száznál is több sérültről tudnak, ráadásul több mint kéttucat összedőlt épületet jelentettek. Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, hétfő hajnalban is volt már egy földrengés az országban, annak az erőssége 4,9-es volt.

A hatóságok kiemelték, egy édesapát és lányát sérülten, de élve kimentették a törmelékek alól. Bemerészkedtek megrongálódott négyemeletes házukba, hogy személyes holmijukat kihozzák onnan, de az épület közben leomlott az újabb földmozgás következtében - írja az RTL.

A kutató-mentő egységek jelenleg is járom olyan embert próbálnak kimenteni a romok alól, akik parkoló autókban ültek, amikor a földrengés következtében a közeli házak összeomlottak és betemették őket.

Egy ötemeletes ház is összedőlt, aminek a szerkezete már korábban megsérült, a mostani rengést azonban már nem bírta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés