Hirdetés

Újabb rettenetes földrengés rázta meg Törökországot - többen meghaltak, rengeteg a sérült

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, újabb 6,4-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Törökországot. Az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ tájékoztatása szerint a rengéseket  Szíriában, Egyiptomban és Libanonban is érezni lehetett. Hozzátették, hogy a földrengés epicantruma 2 kilométeres mélysében volt Defne városánál.

A török katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a rengést követte egy második,  5,8-es erősségű rengés is, melynek központja Samandagban volt.

Túlélők után kutatnak egy összeomlott ház romjai között Hatayban miután újabb, 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Törökországot
Túlélők után kutatnak egy összeomlott ház romjai között Hatayban miután újabb, 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Törökországot

Az atv.hu azt írja, hogy a rengés következtében néhány megrongálódott épület összedőlt. Hatay polgármestere az NTV televíziónak arról számolt be, hogy a mostani rettenetes földrengés miatt újabb emberek rekedtek a romok alatt. 

A CNN Türk hírtelevízió úgy tudja, Hatay tartományban az emberek pánikszerűen az utcákra rohantak, és az egész térségben áramkimaradások voltak.

Süleyman Soylu belügyminiszter szerint az újabb földrengésnek három halálos áldozata és 213 sérültje van.

Hivatkozás másolása

Fuat Oktay török alelnök hétfőn este közölte, hogy az új földmozgásnak eddig 20 utórengését észlelték. Hozzátette, hogy a korábban elrendelt szökőárriadót lefújják.

A február-6-án bekövetkezett 7,8-es erősségű földrengés már csaknem 45 ezer ember halálát okozta Törökországban és Szíriában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés