Hirdetés

Megszólal a magyar srác, aki lenyomta Majkáékat a dalával

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A Columbo sorozat egyik titkos fegyverével, egy több mint 150 éves nővérdallal lett 110 milliós nézettsége egy magyar videónak a YouTube-on. Tompeti és Csillagszemű egyenesen Meseországból nyilatkoztak a Naphire.hu-nak azok után, hogy a bulvársajtó is megírta: ők nyomták le Majka, Curtis és BLR Belehalok című dalát. 110 milliós nézettségük van jelenleg, behozhatatlannak tűnő előnnyel vezetik a magyar listát.

Naphire.hu: Tompeti és Barátai nyomták le a Belehalok-ot - szúrta ki a BpKurír a napokban. Kiket tisztelhetünk bennetek?

Tompeti: Nem szoktunk szerepelni a mainstream médiában sehol. 2009-ben alakul a zenekar. Hogy hol, arról sem szoktunk beszélni, mint ahogy a magánéletünkről sem. Mindig azt mondjuk, hogy Meseországban és két mesehősről van szó, Tompetiről és Csillagszeműről, akik mindig ugyanúgy néznek ki, mint Mickey egér, vagy épp Plútó kutya.

Naphire.hu: 110 milliós megtekintésnél jár a Számolj velünk című dalotok. Ti sem láttatok jobbat itthon?

Tompeti: Nem tudom, hogy hogy kell rákeresni, de mi sem láttunk eddig nagyobb nézettségűt. Ugyanakkor mi sem értjük, hogy hogy alakult ez így, de így alakult. De se a titkot, se a receptet nem tudjuk. Van egy két öltenünk és sejtésünk, hogy mi kell hozzá, de biztosan semmit nem tudunk.

Naphire.hu: Azt azért csak tudod, hogyan jött az öltet, az ihlet, a dal…

Tompeti: Persze. 2012 szilveszterén néztem egy filmet és abban volt ez dal. Az eredetije egy amerikai nővérdal, amit az 1870-es években egy nővérke énekelt a beteg gyerekeknek. Annyira népszerű lett, hogy ma már népdalként funkcionál Amerikában. Olyan, mint az Érik a szőlő nekünk. És azóta is nagyon sok filmben megjelenik, sőt Columbo szinte minden részében hallható ez a dallam: vagy Columbo fütyüli, vagy valamilyen hangszeren csendül fel. Erre azonban csak később jöttem rá. Amikor a másik filmben meghallottam, azonnal megtetszett - olyan kedves, dallamos volt és akkor gondolkodtam el rajta, mi lenne, ha magyar szöveget írnánk rá. És az én érdemem így ennyi: írtam rá egy magyar szöveget.

Naphire.hu: És három évvel az indulásátok után ezzel robbant be a karrieretek… Ma már profinak számítotok?

Tompeti: A kezdetektől fogva mindent egy lapra tettünk fel és úgy vágtunk bele, hogy mi ezt nagyon meg szeretnénk csinálni. És olyan sok jó szám pottyant az ölünkbe az égből, olyan sok ötletünk volt, hogy kitöltötte a nap 24 óráját az életünkből. Így mi teljes erőbedobással vágtunk bele és mással nem is foglalkoztunk. És azóta is így működik a dolog. A szervezés is rengeteg időt igényel, a szerződéskötésektől az árajánlatkérő levelekig, közben a könyvelési részét is menedzselni kell, a klipek forgatásáról nem is beszélve.

Naphire.hu: És Majka? Meg a Belehalok? Tényleg: találkoztatok már?

Tompeti: Nyilván nem konkurencia, mert teljesen más közeg, más életkorú közönségnek szól. Nekem azért tetszenek azok a dalok, amelyeket hallottam tőle, vagy ismerek, mert pozitív szemléletűek, vidámak, bulizós zenék, azaz közönségszórakoztatóak. A mi szakmánkban ez a legfontosabb, nála is és nálunk is, hogy a közönség jól érezze magát. Mi is mindig erre törekedtünk. Minket is az spanol fel, az éltet, az ad energiát, ha látjuk azt, hogy tetszik az, amit csinálunk. De Majkával még soha nem találkoztunk személyesen.

Naphire.hu: Pedig már másfél évtizede járjátok az országot.

Tompeti: 15 éves lett a formáció, idén 8 nagyvárosban tartunk jubileumi koncertet. Túl vagyunk a szegedin, a békéscsabain, a debrecenin és a budapestin, most 13-án Pécsen leszünk, aztán Kecskeméten, Nyíregyházán és Miskolcon. A Számolj velünk című dalt is hallhatják majd a gyerekek, mert azt nem lehet kihagyni a repertoárból.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés