Hirdetés

Tömegbaleset az M1-esen: Holttestet találtak egy kiégett autóroncs alatt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, brutális tömegbaleset történt tegnap az M1-es autópályán szombat délután: Öt kamion és 37 autó ütközött, mindkét irányban le kellett zárni a sztrádát Herceghalomnál. 

A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település - Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest - kórházaiba. A szóvivő információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

A katasztrófavédelem honlapjának tájékoztatása szerint a tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre, akik eloltották a tüzet, majd visszahűtötték és áramtalanították a járműveket. 

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Holttestet találtak egy kiégett autóroncs alatt

Hivatkozás másolása

A rendőrség szombat éjjel közölte: egy holttestet találtak az egyik kiégett autóroncs alatt a műszaki mentés során. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés