Hirdetés

Egy tolnai megyei falucskában 1 forintért árulják a telkeket

Garai Kitti portré Garai Kitti

Tolnanémedi község önkormányzatától egy forintért vásárolhatók meg a település belterületén is található három-négyezer négyzetméteres telkek - írja a Teol.

A lapnak megszólalt Vígh László polgármester is, aki elmondta, szeretnék, ha új házakat építenének a településen. Elmondása szerint itt minden feltétel adott a kiegyensúlyozott, nyugodt családi élethez.

Csakúgy, mint mindenhol máshol az országban, Tolna vármegye településein is igencsak drágák lettek a telkek. A lap ismertete: Pincehelyen egy négyezer négyzetméteres szőlőterület kétmillió forint. Simontornyán pedig egy közel ezerkilencszáz négyzetméteres telek öt és fél millió forintba kerül.

Tolnanémediben azonban önkormányzati telkekhez egy forintért lehet hozzájutni. A polgármester szerint a település lakossága jelenleg kicsivel több mint 1000 fő. A 2015-től igényelhető Családi Otthonteremtési Kedvezmény (csok) elősegítette a községbe betelepülők számának növekedését. A lakásvásárlási kedv megnövekedett, a jó állapotú ingatlanokat elég gyorsan el tudták adni, több nagycsalád lett a település új lakója. 

"A Tolnanémedi önkormányzat egy forintért ad el önkormányzati telkeket azoknak, akik a községünkben akarnak építkezni, hogy ezzel is kicsit motiváljuk az állampolgárokat új házak építésére a településünkön. Ugyanis egy ideje gyakran túl drágának találják az új házak építését" - közölte Vígh László. Hozzátette azt is, hogy a településen a középületek az elmúlt években megújultak, azonban a gazdasági helyzetük nem az igazi, állami pénzből tartják fenn magukat. 

Hozzátette, energetikai felújításra vár még a helyi gyógyszertár, az orvosi rendelő, az utakat, járdákat folyamatosan újítják, a vízelvezető árkokat rendszeresen tisztítják. A Tolnanémedi területéhez tartozó illegális szeméttelep végleges felszámolása és parkosítása is az egyik fontos feladatuk közé tartozik.

(Kezdőkép: Wikipedia/Civertan)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés