Hirdetés

Micsoda lépés: 124 magyarországi rabnak most nagyon jó

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Az ország első dohánymentes körletét hozta létre a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Azt írták, a speciális körlet lakói ezentúl csak nemdohányzók lehetnek, így a fogvatartottak és az intézet munkatársai is tisztább, egészségesebb környezetben élhetik mindennapjaikat.

"Az itt elhelyezett 124 fogvatartott megtette az első lépést egy szenvedélymentes és egészségtudatos jövő felé" 

- tették hozzá. Ezeknek a raboknak most nagyon jó. 

A magyarországi börtönökben már régóta működnek olyan speciális programok és részlegek, amelyek kifejezetten a szenvedélybetegen befogadott fogvatartottak gyógykezelését célozzák - írták.

Magyarországon egyébként a dohányzás valódi probléma. Nemrégiben Zacher Gábor szólt erről pár szót és siralmas képet festett az országról. A szakember úgy fogalmazott, hogy nem túlzás, Magyarország 9,7 millió függő országa, mert „ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni". 

Alkoholfogyasztásban Európában Magyarország a 7-8. helyen áll, szintén a kontinens viszonylatában pedig az 5. helyen állunk, ha a dohányzásról van szó - tette hozzá Zacher Gábor.

A Naphire.hu máskor is írt már a dohányzásról. Azt a cikket olvasták, amiben arról írtunk, hogy Mexikóváros főterén betiltották a dohányzást? Pedig érdemes. Andrés Manuel López Obrador elnök rendeletben tiltotta be az e-cigaretták teljes forgalmazását, azzal indokolva a döntést, hogy károsak az egészségre, ráadásul valójában nem jelentenek érdemi alternatívát a hagyományos dohánytermékekre.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés