Hirdetés

Sokkoló felvételek: Így lángolt a balesetet szenvedett utasszállító a repülőtéren

Nap Híre portré Nap Híre

Leszállás közben a parti őrség repülőgépének ütközött és kigyulladt kedden a tokiói nemzetközi repülőtéren a Japan Airlines (JA) légitársaság egy érkező utasszállítója. A balesetben a parti őrség öt tagja életét vesztette, az utasszállítón tartózkodó 379 utas és személyzet biztonságban van - közölte az NHK japán közszolgálati televízió hatósági közlések alapján.

A parti őrség tájékoztatása szerint az utasszállító egy olyan repülőgépükkel ütközött össze a leszállópályán, amely a szigetország nyugati partvidékén található Niigata repülőtérre vitt volna segélyszállítmányt a 48 halálos áldozattal járó újévi földrengés helyszínére. A parti őrség gépének hatfős személyzetéből a kapitánynak sikerült kimenekülnie, a többiek életüket vesztették - tették hozzá.

A rendőrség közlése szerint az JA Airbus A350 típusú gépének 367 utasa és a 12 fős személyzet a csodával határos módon időben ki tudott menekülni a lángoló repülőgépből, 17-en könnyebben megsérültek.

Az NHK élő adásban mutatta, amint az utasszállító a tokiói Haneda repülőtéren landolás közben megcsúszik az aszfalton, nekiütközik a katonai gépnek, és lángba borul. Az utasszállító a tűzoltók erőfeszítései ellenére teljesen kiégett - közölte a tévé, de arról nem szóltak, hogy a katonai gép is tüzet fogott-e - írja az MTI.

A katasztrófáról készült és a közösségi médiában megosztott videofelvételeken kiabáló emberek láthatók a füsttel teli utastérben, majd ahogy a kifutópályán menekülnek a lángok elől.

A JA szóvivője elmondta: az utasszállító az északi Hokkaidó szigeten található csitoszei új repülőtérről indult. A baleset miatt a tokiói Haneda repülőteret lezárták - tette hozzá. Kisida Fumio japán kormányfő egyeztetésre szólította fel az illetékes hivatalokat a károk mielőbbi felmérése és a nyilvánosság tájékoztatása érdekében - közölte a miniszterelnöki hivatal.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés