Hirdetés

Tokajban nem egy kerékpár, hanem a kerékpárút zuhant a folyóba

 portré

Még egy éve sincs, hogy elkészült az új kerékpárút Tokajban, de hónapok óta nem lehet használni. A kerékpárút egy része ugyanis megcsúszott és a folyóba zuhant. 

A helyiek nagy örvendezéssel fogadták, hogy alig egy éve elkészült a Tokaj Bodrogkeresztúr közötti kerékpárút, de már hónapok óta nem lehet használni egy szakaszát – írja az Infostart. Már tavaly ősszel arról szóltak a hírek, hogy a kerékpárút melletti területen megcsúszott a rézsű, a bicikliút pedig belecsúszott a Bodrogba. 

A katasztrófa ráadásul még a mellékút egy részét is érintette. Akkor több szakember bevonásával az a döntés született, hogy a 7,5 tonnánál nehezebb járművek közlekedését korlátozzák, illetve a kerékpárút felőli forgalmi sávot is lezárták. Ezután egy védfalat is felhúztak a félpályás közlekedés érdekében. 

A helyzet viszont azóta sem sokat változott, a kerékpárút ezen a szakaszon teljességgel használhatatlan, és továbbra is le van zárva a közút kerékpárút melletti sávja, a forgalmat pedig továbbra is rendőrlámpa irányítja. Hogy mi lesz a sorsa a kerékpárútnak, azt egyelőre nem tudni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés