Hirdetés

Több mint 400 palesztin fegyveres halhatott meg

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Több mint 400 palesztin fegyverest öltek meg Izrael déli részén és a Gázai övezetben, és további tucatokat fogtak el – közölte Daniel Hagari, az IDF szóvivője.

MTI/EPA/Mohamed Szaber

Minden városban jelen van az IDF, és ezekben az órákban is tartanak a harcok - idézi a Times of Israelnek tett nyilatkozatot a BBC.

A Reuters hírügynökség korábbi jelentése szerint palesztin fegyveresek százai haltak meg a Hamász szombati támadása óta.

A Hamász közben arra szólította fel a palesztinokat és más arabokat, hogy csatlakozzanak az „[izraeli] megszállás elsöprésére” irányuló akcióhoz.

Nagy kérdés most, hogy a palesztinok a megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben vagy a régió más részein csatlakoznak-e a felhíváshoz. A legrosszabb forgatókönyv szerint a Hamász az erős libanoni fegyveres csoportot, a Hezbollahot is bevonhatja a harcokba.

Izrael egyesült királyságbeli nagykövete azt mondta, hogy az ország hábpróban van a Hamásszal, megvédjék a népüket. Tzipi Hotovoley a BBC Breakfastnek azt nyilatkozta, hogy az izraeliek számára a szombat igazi rémálom volt, és kiemelte, hogy a Hamász civileket és ártatlan gyerekeket vett célba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés