Hirdetés

Több mint 100 delfin holttestére bukkantak - hihetetlen, mi okozta a vesztüket

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Több mint 100 delfin pusztult el az elmúlt héten Brazília Amazonas esőerdőjében, mivel a régiót súlyos aszály sújtja, és hamarosan további sokak pusztulhatnak el, ha a víz hőmérséklete továbbra is magas marad – állítják szakértők.

A brazil Tudományos, Technológiai és Innovációs Minisztérium kutatócsoportja, a Mamiraua Institute azt közölte, hogy hétfőn további két elhullott delfint találtak a Tefe-tó körüli régióban, amely kulcsfontosságú az emlősök és halak számára a térségben. Az intézet által készített videón az látható, hogy keselyűk szedegetik a tóparton partra vetett delfintetemeket. Több ezer hal is elpusztult – írja az AP.

Szakértők szerint a régió tavaiban bekövetkezett halálesetek legvalószínűbb oka a magas vízhőmérséklet. A hőmérséklet a múlt hét óta meghaladta a 39 Celsius-fokot a Tefe-tó régiójában.

A brazil kormány Chico Mendes Biodiverzitás Megőrző Intézete, amely a természetvédelmi területeket kezeli, a múlt héten közölte, hogy állatorvosokból és vízi emlősszakértőkből álló csoportokat küldött ki az elhullások kivizsgálására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés