Hirdetés

Titkos Orbán-recept áll Magyar Péter sikere mögött?

Nap Híre portré Nap Híre

Mik Magyar Péter mozgalmának növekedési határai? Vajon inkább a 2002-es Orbán-gyűlésekre vagy a 2003/4-es Gyurcsány-fórumokra emlékeztetnek Magyar Péter tüntetései? És visszaszerezheti-e az ellenzéken belüli dominanciát a Demokratikus Koalíció? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Nap Híre YouTube-csatornáján Nagy Attila Tibor az Elemző című műsorban. 

Dobrev Klára bizodalma abban, hogy a DK-MSZP-P lista több szavazatot kap júniusban, mint 2019-ben ezek a pártok az EP-választáson összesen, körülbelül annyira optimista, mint az a várakozás, hogy 2026-ban Nagy Attila Tibor lesz Magyarország miniszterelnöke – erről Nagy Attila Tibor beszélt a Nap Híre YouTube-csatornáján jelentkező Elemző című podcastban. Szerinte Dobrev Klára egy valamiben reménykedhet, méghozzá abban, hogy a közvélemény-kutatások minősége annyira leromlott az utóbbi időben, hogy akár súlyosan is tévedhetnek az intézetek.

Ha a Demokratikus Koalíció Dobrev Klára által belengetett akciója lemondásra kényszerítené Sulyok Tamás köztársasági elnököt vagy valamely más közjogi méltóságot, az megfordíthatná az ellenzéken belüli erőviszonyokat, de egyelőre az ellenzéken belüli dominanciaharcot elveszíteni látszik a Demokratikus Koalíció – tette hozzá az elemző.

Nagy Attila Tibor elmondta: a helyszínen megnézte Magyar Péter szegedi nagygyűlését, amely megtöltötte a Dóm teret, de a környező utcákat már nem. 5-7000 ember elment a tüntetésre, de mindez egy közel 160 ezres városban történt.

Ugyanakkor a jelenlévők sokáig, este 10-fél 11-ig a helyszínen maradtak, hogy fotózkodjanak Magyarral – tette hozzá az elemző, aki úgy látja: van egy kemény mag, akik konkrétan rajonganak Magyarért, de a tüntetéseken részt vesznek olyanok is, akik kritikusabbak vele szemben. 

Magyar Péter tüntetéseinek van egy ritmusa – mondta Nagy Attila Tibor. A műsorban elhangzott, hogy Orbán Viktor 2002 utáni tüntetéseinek hasonlóan megvolt a maguk koreográfiája. Vajon inkább a 2002-es Orbán-gyűlésekre vagy a 2003/4-es Gyurcsány-fórumokra emlékeztetnek Magyar Péter tüntetései? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Nap Híre Elemző című műsora.

A teljes beszélgetést a Nap Híre YouTube-csatornáján nézhetik meg:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés