Tippeljen, hány beszédet mondott Zelenszkij a háború kezdete óta

  • Nagyvilág
 portré

A Süddeutsche Zeitung megszámolta, sőt még aprólékosan elemezte is az ukrán elnök megszólalásait.  És arra a következtetésre jutott: az ukrán PR-gépezet verhetetlen.

Miként Zelenszkij is – abban a 22 oldalas képregényben, amelyet a Tidal Wave Productions adott ki a héten, s amely az elnök életútját mutatja be.

A kampány működik. Az nyugati világot az ukrán sikerekről szóló beszámolók uralják, ahogy azt a közvélemény is szeretné.  Keretezve, szelektálva…felnagyítva.

A közfigyelem felkeltése központi jelentőségű: a „Dicsőség Ukrajnának”, az „Üdvözlet Ukrajnának”, jól ismert szlogen lett Nyugaton. Még az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is a „Dicsőség Ukrajnának és éljen Európa” szavakkal fejezte be beszédét május 4-én.  

Az oroszok viszont orkok. Akár, mint JRR Tolkien "A gyűrűk ura" című eposzának hátborzongató, gonosztevői. A „russzisták” kifejezés is fokozatosan kezd meghonosodni. Az oroszok (ruszkik) és fasiszták szóösszetétel mögöttes tartalma egyértelmű az üzenet: az új fasizmus nem Kijevben vagy Berlinben uralkodik, hanem Moszkvában.

Maga Volodimir Zelenszkij pedig példát mutat: az elnök 150 beszédet mondott a háború kezdete óta. A Süddeutsche Zeitung aprólékosan meg is számolta.

Zelenszkij zseniális marketingszakember. Vagy a mögötte ki tudja, hol – itt, e kontinensen vagy túl az óceánon – dolgozó gárda. Még a Cannes-i Filmfesztivál csillogó világába is belépett, és a játékfilmek diktatúrák elleni harcban betöltött szerepe előtt tisztelgett.

Ha manapság szeretne súlyt adni egy eseménynek, Zelenszkij csatlakozik - jegyzi meg a blick.ch. Tény: az információs háborút már megnyerte.

Cimkék:
  • Zelenszkij
  • képregényhős
  • pr-propaganda
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet