Hirdetés

Őrjöngő tinik törtek-zúztak a fővárosban, 36 kocsit rongáltak meg

Garai Kitti portré Garai Kitti

Szombat reggel bejelentést kaptak a rendőrök, hogy több kocsinak is betörték az ablaküvegeit Józsefváros utcáiban.

"2022. december 24-én 5 óra 57 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Budapest VIII. kerületében, a Bérkocsis, a Tolnai Lajos és a Somogyi utcákban több gépkocsi ablaküvegét is megrongálták. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy összesen 36 autó ablaküvegét rongálták meg" - írta a BRFK a Totalcar megkeresésére. 

A józsefvárosi nyomozók a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben három kiskorút, egy 12 és egy 13 éves fiút, valamint egy 14 éves lányt azonosítottak. A tiniket a budapesti rendőrök szenteste napján, 15 óra körül a Nyugati téren fogták el, majd előállították őket a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra. 

A Totalcar beszámolója szerint a károsult autósok közül többen fóliát ragasztottak a kitört ablakok helyére, míg voltak olyan autótulajdonosok is, akik összesöpörték az utcáról a szilánkdarabokat, hogy ne történjen még nagyobb baj.

A Naphíre korábban egy videót is közzétett az esetről, akkor még nem lehetett tudni, hogy mi történhetett. Mint írtuk, a TikTokra került fel egy videó még Szenteste napján arról, hogy valaki Budapesten autók szélvédőit törte be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés