Hirdetés

Tengerparton ismerkedik, újra akcióban a Tinder-csaló

Morvay Péter portré Morvay Péter

Alig fél évvel a Netflixen közzétett leleplezése után a szélhámos újra luxusétteremben ismerkedik Tel-Avivban.

A Tinder-csalóként elhíresült Simon Leviev ismét felbukkant, ezúttal a tel-avivi plázs egyik luxuséttermében szórakozott. Nem hazudtolta meg önmagát, egyszerre több nővel is csevegett.

A férfit az étterem egyik vendége ismerte fel, aki a fotót elküldte a Jerusalem Post című izraeli lapnak. 

A Netflix dokumentumfilmje, a Tinder-csaló 2022 februárjában jelent meg. A közel két órás film részletesen bemutatja Leviev kalandjait, aki a Tinderen keresett kihasználható nőket. A férfi részletesen felépített áltörténetekkel érzelmileg manipulálta áldozatait, hogy pénzt adjanak neki. 

A Shimon Hayut néven született férfi azért változtatta meg a nevét, hogy átverése részeként a gyémántmogul Lev Leviev fiának adja ki magát.

Leviev eleinte pazar randevúkra vitte a kiszemelt nőket, majd amikor elhitték róla, hogy milliárdos, előállt azzal, hogy az „ellenségei” üldözik, és akadályozzák a pénzhez jutását. Emiatt az áldozatok pénzt adtak neki kölcsön, amit ő hamis banki átutalásokkal fizetett vissza, majd megszakította velük a kapcsolatot, és egy következő nővel kezdődött az egész előről. 

Simon Levievet korábban 2015-ben és 2019-ben már letartóztatták, és 15 hónapos börtönbüntetését töltötte Finnországban és Izraelben, ahonnan a világjárvány miatt csak öt hónap után szabadult. A Netflix filmjében részletezett esetekkel kapcsolatban tagadja, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés