Hirdetés

Terrorista lenne? Nem fogja elhinni, mit csinált ez a 17 éves

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy philadelphiai tinédzser ellen vádat emeltek és le is tartóztatták őt.

A 17 éves tinit, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, fiatalkorúként vádolják – mondta Larry Krasner, a philadelphiai kerületi ügyész egy sajtótájékoztatón.

"A letartóztatásban lévő fiatalember egy feltörekvő terrorista volt, aki nem csak gondolkodott, hanem olyan dolgokat tett, amelyek mélységesen nyugtalanítóak és komoly veszélyt jelentettek mindenki számára" - mondta Krasner.

A tinédzser állítólag vegyi anyagokat szerzett be, és lépéseket tett egy tömegpusztító fegyver elkészítésére.

"A megvásárolt cikkek között taktikai felszerelések, vezetékek, vegyszerek és gyakran távoli detonátorként használt eszközök voltak" - mondta Jacqueline Maguire, az FBI különleges ügynöke a sajtótájékoztatón.

A nyomozás akkor kezdődött, amikor az FBI tudomást szerzett a tinédzser állítólagos kommunikációjáról a Katibat al Tawhid wal Jihaddal (KTJ), az al-Kaidával kapcsolatban álló külföldi terrorszervezettel. Az FBI hetek alatt azonosította a tinédzsert.

A fiatalt olyan bűncselekményekkel vádolják, mint bűnszövetkezet, gyújtogatás, katasztrófa előidézése vagy kockázata, garázdaság elkövetésének kísérlete, bűncselekmény eszközének birtoklása, valamint egy másik személy gondatlan veszélyeztetése.

Az ügyet a fiatalkorúak bírósága elé terjesztették, de az ügyészségi hivatal azt kéri, hogy az ügyet a felnőtt bíróság elé vigyék – mondta Krasner az ABC News tudósítása szerint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés