Hirdetés

Kivégezték a katonákat, akiket Armageddon tábornok várt a fronton

Morvay Péter portré Morvay Péter

11 frontra készülő orosz önkéntest lőtt agyon két tádzsik terrorista az Ukrajnához közeli támaszponton.

Terrortámadást követett el az egyik FÁK-tagország két állampolgára szombaton az oroszországi Belgorod megye egyik lőterén, tizenegy ember meghalt, tizenöten megsebesültek - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A BBC értesülése szerint a Tádzsikisztánból érkezett terroristák lőfegyverrel nyitottak tüzet egy lőgyakorlat során olyan önkéntesekből álló egység tagjaira, akik kijelentették, hogy részt vennének az Ukrajna ellen indított orosz „különleges katonai műveletben”.

A lövöldözés következtében tizenegy ember halálos sebet kapott.

Eddig 222 ezer orosz tartalékost mobilizáltak, akiket három, 5-10 napos szakaszban készítenek fel.
Eddig 222 ezer orosz tartalékost mobilizáltak, akiket három, 5-10 napos szakaszban készítenek fel.

"További tizenöt ember különböző fokú sebesülésekkel szállítottak egészségügyi intézménybe, ahol minden szükséges segítséget megkapnak" - közölte az orosz minisztérium, hozzátéve, hogy a két terroristát válaszlövésekkel agyonlőtték.

A helyszínen jelenleg a rendvédelmi szervek dolgoznak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken közölte, hogy a részleges mozgósítás keretében eddig 222 ezer tartalékost mobilizáltak, akiket három, 5-10 napos szakaszban készítenek fel. 

A frontra vezényelt katonák a múlt héten kinevezett új főparancsnok, a hírhedt kegyetlensége miatt „Armageddon tábornoknak” nevezett Szergej Szurovikin keze alá kerülnek. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés