Hiánycikké válhat a tequila vagy a mezcal.
A klímaváltozás miatt veszélybe kerültek az agavé alapú likőrök. Az a denevér, amelyik beporozza az agavé növényeket, nagy veszélyben van, ugyanis csökken a számuk. A faj számára megfelelő környezet az éghajlatváltozás hatására a denevérek számára kedvezőtlenül fog változni - írja a 24.hu.
A tequila és a mezcal, amelyek agavé alapú alkoholos italok, éppen emiatt hiánycikké válhatnak.
A mexikói mezcal export értéke a 2015-ös közel 20 millió dollárról 2020-ra mintegy 63 millió dollárra ugrott. A tequilaexport értéke pedig még ennél is jóval magasabb lehet.
Kapcsolódó cikkek
- Hatalmas a baj: már a bolti tejben is megtalálták a madárinfluenza nyomait A naphire.hu a hét elején számolt be arról, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmeztetést küldött, ugyanis először találták meg a gyilkos madárinfluenzát a tejben, nagyon magas koncentrációban. Most kiderült: a boltok polcaira is került olyan tej, amelyben kimutatták a vírust.
- Túl vagyunk a nehezén? Meglepő számokat közölt az influenzáról az NNGYK A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében.
- Egyre több embert ér utol a főszereplő-szindróma Manapság, az internet kérlelhetetlen térhódításával párhuzamosan rendre jelennek meg az újabb és újabb fogalmak, "szindrómák", amelyek a közösségi-médiahasználathoz kapcsolódnak. Az énközpontúság fogalma ugyan korábban is létezett már, de a közösségi média és az inluenszerkedés új szintre emelte a jelenséget.
- Egyre később kezdődik az öregkor, sokan nehezen néznek szembe az idő múlásával A kutatók megállapították, hogy az életkorral kapcsolatos felfogások nagyban különböznek a generációk között; minél idősebbek vagyunk, annál későbbre tesszük az időskor kezdetét.