Hirdetés

Mária egy éve nem tudja eltemetni az édesanyját: a kórházban elcserélték a holttesteket, majd eltűntek a hamvak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Kissné Csomor Mária már lassan egy éve küzd azért, hogy visszakaphassa édesanyja hamvait és méltó módon elbúcsúzhasson tőle. A nő úgy érzi tehetetlen, ugyanis a nyomozás megállapította, hogy valóban eltűntek a hamvak, de a rendőrség szerint senki sem hibázott és nem történt bűncselekmény.

"Tavaly november óta tart ez a rémálom, aminek talán soha nem lesz vége. Édesanyámat a Covid-osztályra szállították, telefonon minden nap érdeklődtem az állapota felől. Megnyugtattak, hogy jól van, átszállították a krónikus osztályra. Végre bemehettem, amikor azt láttam, hogy az ágyban, ahova kísértek, nem az anyukám fekszik. Az orvos nem hitte el, hogy a néni nem az anyám, csak amikor változtatott az álláspontján amikor egy rendőr jelenlétében a telefonomban megmutattam neki anyu képét. És ez még csak a kálváriánk kezdete volt"  – mondta zokogva a Blikknek Mária.

Mivel a kórházban senki sem tudta megmondani, hol van az édesanyja, vagy hogy egyáltalán él-e még, ezért Mária bement a főigazgatóhoz. Itt kiderült, hogy az idős asszony valószínűleg már a Covid-osztályon meghalt. 

Mária ekkor már csak a hamvakat szerette volna megkapni, hogy eltemethesse az édesanyját, de a kórház közölte vele, hogy összecseréltek három hamvat, így az édesanyját valaki más temethette el, de nem tudják, hogy ki.

"Majd egy évig nyomoztak, majd közölték, hogy nincs itt semmiféle látnivaló. Persze nem így írták, de a lényeg ez. Ami vicc, hogy megállapították: elcserélték anyut valaki mással, de az egyéb betegségei és a covid miatt így is, úgy is meghalt volna. Aztán rátérnek a halott vizsgálati irataira, és kihozzák, hogy az azt kiállító orvos sem tévedett. Miközben egy másik ember adatai alapján írta meg. Szóval nyomozás nincs, mivel bűncselekmény sem történt" - mesélte felháborodva Mária, hozzátéve, hogy azt hitte, hogy alanyi jogon jár az embernek, hogy eltemethesse az édesanyját.

A Blikk megszerezte a rendőrség határozatát, melyben a nyomozás megszüntetésről döntenek. A hatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indította az eljárást. A szakértő megállapította, hogy a betegcsere nem járult hozzá az idős asszony halálához, a súlyos állapota és a kísérő betegségei, valamint a Covid fertőzése következtében a halála bekövetkezett volna.

Az intellektuális közokirat hamisítás vétsége pedig azért nem megalapozott, mert a halott vizsgálati iratát kiállító orvos a már korábban rögzített beteg adataiból dolgozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés