Hirdetés

Gyász: végső búcsút vettek Baumann Pétertől

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Végső búcsút vettek Baumann Pétertől, a Budapesti Rendőr-főkapitányság hősi halált halt fiatal főhadnagyától, akit január 12-én gyilkoltak meg egy újbudai rendőri intézkedés során.

A mindössze 29 éves korában elhunyt rendőrt katonai tiszteletadás mellett, a Mátészalkai Köztemetőben helyezték örök nyugalomra a családja, szerettei, barátai és a kollégái kíséretében. A temetésen jelen volt Pintér Sándor belügyminiszter, Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár. A magyar rendőrség részéről Balogh János főkapitány, valamint helyettesei, a megyei rendőrfőkapitányok és a tásszervezetek vezetői. 

Fotó: police.hu

A ravatalnál a BRFK munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy búcsúzott. Beszédében úgy fogalmazott, hogy "Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúzúnk, hanem egy olyan rendőrtől, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége". Hozzátette: Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, kötődött a szolgálati helyéhez és remek kapcsolatot alakított ki a kollégáival is - olvasható a police.hu oldalon.

A mi szemünkben az intézkedő rendőrök, azaz Baumann Péter, Dobos László, Kállai László hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe. Ha jelenleg meg tudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt, az jól történt-e, akkor a válasza az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat megvéd

- mondta. Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egy időben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek elhunyt rendőrünk emléke előtt.

Fotó: police.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés