Hirdetés

Teljesen kikelt magából, elkékülve ordibált Donald Trump a félidős választások után

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Mint ismert, a republikánus pártnak nem sikerült az elsöprő siker a félidős választásokon, pedig a volt elnök, Donald Trump is ezt várta. A hírek szerint Trump az eredmények láttán kiborult, azonban a közösségi oldalán egyértelműen győzelmet hirdetett.

Az sem lehet vígasz a volt elnök számára, hogy a republikánus elemzők és kommentátorok éppen őt okolták a párt rossz teljesítményéért. Trump több száz jelöltet támogatott a választásokon, ezzel próbálta magáénak tudni a párt feletti ellenőrzést. Közülük azonban sokan elég rosszul teljesítettek.

Pennsylvaniában szenvedett igazán nagy kudarcot a párt, ahol Mehmet Oz, a Trump által támogatott tv-sztár szenátorjelölt kikapott a demokrata John Fettermantől, ami rontotta a republikánusok esélyeit arra, hogy átvegyék a felsőház irányítását - írja az Index. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a volt elnök a feleségét, Melania Trumpot hibáztatta, mert Oz-t ő ajánlotta jelöltnek.

Donald Trump volt tanácsadója a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy a választás után "elkékült a dühtől" és "mindenkivel ordított". Hozzátette, a jelöltek mind rosszak voltak.

Korábban a Naphíre is beszámolt arról, hogy a hírek szerint Trump november 15-én jelentheti be ismét elindulna az Egyesült Államok elnöki pozíciójáért a 2024-es választásokon. A tanácsadó szerint bár a republikánusok nem hozták a várt sikert, de még így sem valószínű, hogy a volt elnük elhalasztaná a nagy bejelentését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés