Hirdetés

Bekeményt a tél: mutatjuk, hol fog havazni

Garai Kitti portré Garai Kitti

Hideg lesz ma is, nem árt rétegesen öltözködni.

Az Országos Meteoeológia Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön borult lesz az ég. A Dunántúlon és középen többfelé, keleten, északkeleten elszórtan várható csapadék: az Észak- és Nyugat-Dunántúlon havas eső, a Dunántúli- és Északi-középhegységben és az Alpokalján havazás, másutt eső lesz a jellemző.

A hegyekben pár centiméteres hóréteg kialakulhat. Az esti óráktól csökken a csapadékhajlam. A légmozgás gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható. Késő este -1, +4 fok valószínű.

Milyen idő lesz hétvégén?

Hivatkozás másolása

Mint azt a Naphíre is megírta, szombaton ködös idő várható, csak kevés helyen süthet ki, leginkább a Dunától keletre. Helyenként szitálás előfordulhat, a nyugati megyékben időszakosan gyenge eső is valószínű. A keleties szél csak néhol élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban -3 és +3 között alakul, kora délután 3, 9 fokra számíthatunk.

Vasárnap is borult, párás, ködös időre számíthatunk, több helyen is eshet időszakos jelleggel az eső. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. Hajnalra -2, +4 fok közé hű le a levegő. Délutánra 4 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet - 8, 10 fokot az átmenetileg kevésbé felhős tájakon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés