Hirdetés

Teaszeánsz: vádemelés jöhet Béres Anett és Sáfrány Emese ügyében - A “sámán” is fogyasztott

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Lezárta a nyomozást a rendőrség az úgynevezett “teaszeánsz-ügyben” - értesült a Naphire.hu. Lapunk információi szerint már csak három emberrel szemben jöhet vádemelés, a két híresség azonban így is megúszhatja a drogügyet.

Másfél éve tartja lázban az országot: Béres Anettre törött csontokkal találtak rá egy Siklós környéki erdős területen, barátnőjével, Sáfrány Emesével egy úgynevezett teaszeánszon vettek részt, majd a valóságshow-szereplő a hallucinációi elől menekült fejvesztve az ismeretlenbe. A Blikk egyik forrása akkor ezt nyilatkozta: “Életveszélyes állapotban találták meg, hatórás műtétet hajtottak végre rajta. Úgy tudom, többen szervezték ezt a szeánszot, egy bizonyos főzetet, ayahuascát ittak, ami hallucinációkat is okozhat.” Anett ezt követően tűnt el, majd hosszú órákkal később találtak rá civilek.

Azóta az is kiderült, Anett a párkapcsolati válságán akart túljutni a szeánsz segítségével. Mivel az ayahuasca egyik hatóanyag szerepel a tiltott szerek listáján, így az ügyben nyomozás indult. A Naphire.hu tudta meg, hogy ennek az eljárásnak lett később Béres Anett és Sáfrány Emese is gyanúsítottja kábítószer birtoklása miatt. Emellett egy 38 éves szentendrei nővel szemben is kábítószer birtoklása, míg egy 38 éves budapesti férfi ellen bűnpártolás miatt folyt az eljárás. Másfél év telt el az ominózus nap óta, a Naphire.hu most megtudta, a nyomozást lezárták.

“A Siklósi Rendőrkapitányság a nyomozást 2024. január 17-én befejezte, és az iratokat megküldte a Siklósi Járási Ügyészségnek” - közölte lapunk megkeresésére a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. 

A Naphire.hu információi szerint azonban már csak három terhelttel szemben emelhet majd vádat az ügyészség, amire 30 napja van, miután megtekintik a nyomozati iratokat. Béres Anett és Sáfrány Emese mellett pedig a “sámán” az, aki bíróság elé állhat majd. Utóbbi információink szerint azt állította, együtt fogyasztottak a főzetből, de neki kuruzslás miatt is felelősséget kell majd vállalnia az igazságszolgáltatás színe előtt. Értesüléseinket Dr. Kutas Tamás, címzett főügyészségi ügyész, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője megerősítette.

Béres Anett és Sáfrány Anett ugyanakkor megúszhatja a felelősségre vonást, ha önként vállalják az úgynevezett elterelést. Ez idő alatt egy folyamatos kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson kell részt venniük. Ha ennek eleget tesznek, megszűnik a büntethetőségük. Természetesen a szeánszt levezető “sámánnak” is lesz lehetősége erre, kuruzslás miatt azonban ellene vádemelés jöhet. Amennyiben bebizonyosodik a bűnösség, akár egy évig tartó szabadságvesztés is lehet a büntetése.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés