Hirdetés

A Google rejtvénnyel lepte meg Taylor Swift rajongóit – aztán történt valami váratlan

Nap Híre portré Nap Híre

A frusztrált rajongók egy rejtvényrengetegen átvágva próbálták megfejteni Swift készülő albumának dalcímeit, de nehézségekbe ütköztek.

Taylor Swift rajongói kedden szembesültek a sztár és a Google közös rejtvényével, amelynek célja az "1989 (Taylor's Version)" című album dalcímeinek kitalálása lett volna - csakhogy technikai nehézségekkel szembesültek, melyek következtében a rejtvényeket lehetetlen volt megfejteni. 

Az album az énekesnő legendás, 2014-ben kiadott 1989 című lemezének újrakiadása korábban sosem hallott dalokkal (szám szerint öttel) kibővítve. 

Az új dalok egy részének címét Swift a betűk összekeverésével osztotta meg a rajongókkal, majd a Google kedden bejelentette, hogy keresőjére rejtvényeket fog feltölteni, amelyeket a rajongók megfejthetnek, és a megfejtés felfedi előttük az új dalok címét.

A rajongók szombaton szembesültek azzal, hogy ha beírják a Google-be Taylor Swift nevét, egy kis kék páncélszekrény bukkan fel, majd összekevert betűk jelentek meg, amelyekből – elvben – ki lehetett rakni egy-egy dalcímet. Ha a megfejtést a felhasználó beírta a keresősávba, további rejtvények jelentek meg. De sok rajongó (köztük ez az NBC News riportere is) úgy gondolja, hogy hiba történt, mivel a válaszok keresése nem vezetett eredményre, mások azt kifogásolták, hogy a rengeteg résztvevő miatt a játék nem működött megfelelően.

A Google kedden késő este egy X-en (az egykori Twitteren) közzétett bejegyzésben elismerte a hibákat és ígéretet tett azok javítására. Swift kedd délután egy kék páncélterem megnyitásáról posztolt egy klipet az Instagramján.

A Google Trends adatai szerint a "Taylor Swift" keresések a poszt után az egekbe szöktek. Az "1989 (Taylor's Version)" a tervek szerint október 27-én jelenik meg, pontosan kilenc évvel az eredeti 1989 megjelenése után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés