Hirdetés

Taylor Swift nemzetközi konfliktusokat is képes lenne kirobbantani? Több ország esett egymásnak az énekesnő miatt

Nap Híre portré Nap Híre

Szingapúr kizárólagos szerződést kötött Taylor Swifttel annak érdekében, hogy az énekesnő csak náluk lépjen fel. Ezzel azonban mind belföldön, mind külföldön komoly konfliktust okoztak. 

Február óta többször felröppentek már a pletykák azzal kapcsolatban, amit Szingapúr miniszterelnöke most hivatalosan is bejelentett: egy zárt ajtós tárgyaláson állapodtak meg az énekesnő menedzsmentjével arról, hogy Taylor Swift az Eras című turnéjával csak Szingapúrban fog fellépni a térségben – írja az Origo

A kizárólagos szerződés azt jelenti, hogy Délkelet-Ázsia többi országának a lakói mind Szingapúrba kényszerülnek menni, ha szeretnék látni valamelyik koncertet. 

A megállapodás azonban közel sem nyerte el mindenkinek a tetszését, a kormány rengeteg kritkát kapott érte. Thaiföld miniszterelnöke korábban már megvádolta Szingapúrt, hogy ,,ki akarja sajátítani" az énekesnőt, eddig azonban nem reagáltak a vádakra. Azt is elismerték, hogy ezt egy bizonyos összegű támogatás ellenében sikerült elérni. A lépés a diplomáciai kapcsolatokban is komoly törést okozott. 

Egy magas rangú fölöp-szigeteki politikus szerint Szingapúr lépése "nem olyasmi, amit jó szomszédságban lévők tesznek". Ráadásul akár több, a térség országai közötti kereskedelmi és együttműködési megállapodást sérthet. A szomszédos országok szerint Szingapúr ezzel kisajátítja a koncertek által hozott teljes gazdasági hasznot. 

Egy számítás szerint az énekesnő hat előadása 260-372 millió dollárt (kb. 94-134 milliárd forint) tesz hozzá Szingapúr gazdaságához. A koncertek közönségének 70 százaléka viszont a környező országokból érkezik, a legtöbben Malajziából.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés